Etikettenbranche krijgt enorme boost

Etikettenbranche krijgt enorme boost Als je er goed over nadenkt, zijn etiketten niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Etiketten zitten in de lift. De oorzaken hiervan benoemen we in deze blog.

Volgens onderzoekgegevens van de wereldwijde organisatie van etikettenleverancier Finat worden etiketten veel vaker gebruikt voor high end toepassingen.

Zo is de vraag naar PP-gebaseerd etikettenmateriaal gestegen met 78%, direct thermal-papier met 51% en gecoate papieren met 27%. Zo vertelt Jules Lejeune, managing director van Finat: "De voortdurende groei van de vraag naar verpakte consumentengoederen, vooral in groeiende economieën, doet de vraag stijgen naar witte, gecoate materialen, waarmee eindgebruikers proberen hun merken te laten onderscheiden in het schap. Etiketten met variabele productgegevens in sectoren als retail, logistiek en procesautomatisering vragen een continu groeiend volume direct thermisch papier. Maar vooral de behoefte aan hoge kwaliteit (transparante) productdecoratie in hoge snelheid, hoog-volumesectoren als voedsel, gezondheids- en schoonheidsproducten stuwt de vraag naar PP-gebaseerde materialen." Kijken we naar Europa, dan zijn het vooral de Oost-Europese landen die enorm groeien. Deze landen stuwde de productie naar 1,7 miljard vierkante meter.

Landen als Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje, zijn met 58% nog steeds koplopers in de etikettenmarkt. Landen als Polen en Turkije zijn een enorme inhaalslag aan het maken en staan naar verwachting binnen enkele jaren in de top vijf. Opvallend is echter dat het juist kleine landen als Denemarken, Nederland en Litouwen zijn die het meest produceren per hoofd van de bevolking. Waar het gemiddelde in Europa 9,7 vierkante meter per inwoner is, is het in de drie genoemde landen bijna 17,5 vierkante meter per persoon. Deze drie zijn dan ook exportgeoriënteerde landen. De groeiende economie, de enorme stijging in webshops en de bewuste ondernemers zorgen voornamelijk voor de groei van onbedrukte verzendetiketten. De jaarlijkse groei zorgt er zelfs bij veel productielocaties voor dat het uitleveren van de etiketten steeds lastiger wordt. Een betrouwbare partner is daarom erg belangrijk. Door de juiste partners, de topproducten op voorraad te hebben en door in te spelen op de verandering in de markt, is Crazylabels een betrouwbare partner voor jouw labels en etiketten.