Nieuwe webshop? Zorg dat je pakket goed bezorgd wordt.

Nieuwe webshop? Een goede bezorging is een pre! De economie trekt aan en de markt verandert. Fysieke winkels stappen steeds meer over op een webwinkel. Je hebt alles in eigen hand: promotie, de webshop en je strategie. Maar wat is uiteindelijk het belangrijkste? Dat jouw pakket juist aankomt bij de klant. Het is daarom belangrijk om een goed doordachte strategie te hebben voor de verzending van je goederen.

Vervoerder

Voordat je begint na te denken over dozen, labels of labelprinters is het belangrijk dat de vervoerder van jouw pakketten bekend is. Hier pak je namelijk je eerste winst. Vraag jezelf het volgende af. Wat voor producten heb ik? Hoe zwaar zijn de pakketten? Wat is het bestelgedrag van mijn klant? Hoeveel pakketten verstuur ik dagelijks? Hier spelen verzendpartijen zoals DHL, PostNL of DPD goed op in. Afhankelijk van je behoeften is er altijd een juiste partij voor je. V

erpakking N

u de vervoerder bekend is, is verpakking een belangrijk onderdeel. Hoe ga jij je producten verzenden? En is dit mogelijk door middel van postbezorging of pakketbezorging? Een stevige verpakking is een absolute must. Je wilt toch niet dat jouw product beschadigd bij de klant aankomt? Zo kan je bij zware pakketten je product verzenden in extra beschermde dozen. Het is dus van belang dat je hier goed over nadenkt.

 

Verzendlabels

De bezorgers moeten jouw pakket wel kunnen afleveren. Daarom is een leesbaar adres belangrijk. Er worden op jaarbasis 400 miljoen pakketten gestuurd, en 4 miljard brieven. Hiervan komt 1,5% niet aan door een onleesbaar adres. Daarom zijn leesbare labels enorm belangrijk.

Dropshipping

Een term wat steeds meer gebruikt wordt; dropshipping. Heel handig als startende webshop of reseller. Met dropshipping houd je zelf geen voorraad en wordt je pakket direct bij jouw klant geleverd. Zorg er wel voor dat afspraken met jouw leverancier duidelijk zijn, of vraag de strategie op van dit bedrijf. Bij Crazylabels is dropshipping ook mogelijk. Ben je een reseller in compatible verzendlabels? Laat jouw pakket dat rechtstreeks bij je klant leveren. We versturen het product dan in een neutrale verpakking. Welke bezorger je ook kiest, met een goede voorbereiding zul je sneller de juist keuze maken. Succes!