Verzendlabels en vervoerders: wat past bij wie?

Verzendlabels en vervoerders: wat past bij wie?

Verzendlabels zijn onmisbaar geworden. Vooral als je een aantal pakketten per dag verstuurd. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen. Een verzorgd pakketje is daarom erg belangrijk.

Maar welke verzendlabels zijn er eigenlijk? En ben je verplicht om een specifiek formaat te gebruiken? En welke printer gebruik je? Denk hierover na voordat je verzendlabels aanschaft. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Formaat verzendlabels Er zijn twee gangbare formaten. De 102 x 150 mm en de 102 x 210 mm. Deze twee formaten worden vooral gebruikt voor de grootste vervoerders.

Vervoerder Welke verzendlabels heb je nodig bij welke vervoerder? De 102 x 210 mm wordt alleen gebruikt bij DHL en worden daarom ook vaak DHL-verzendlabels genoemd. De 102 x 150 mm wordt gebruikt door de meeste vervoerders. Denk hierbij een GLS, PostNL of DHL, TNT, UPS en DPD.

Printers De verzendlabels passen zowel in de Zebra GK-420D printer als de Bixolon SLP-DX420g printer. Beide formaten zijn in het menu in te stellen. Ook als het formaat iets afwijkend iskomma kan dit ingesteld worden in de printer. Bij Crazylabels bieden we starterspakketten aan. Hier krijg je een printer (Zebra of Bixolon) inclusief tien rollen verzendlabels.

Zebra-verzendetiketten Op internet vind je originele Zebra-verzendetiketten. De prijzen zijn vaak meer dan €25,- per rol. Bij Crazylabels zijn verzendlabels verkrijgbaar vanaf €3,40 per rol. Wij houden van een eerlijke markt, waarbij je als bedrijf nooit teveel betaald voor een ‘bijproduct’

Ben je een grootverbruiker? Als grootverbruiker wil je niet continu je rol verwisselen. Daarom hebben wij megarollen, waar er meer dan 5.000 labels op een rol zitten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je daarom goed in voordat je verzendlabels besteld. Uiteraard staan wij voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.