Waarom werken mijn labels niet in de Dymo Labelwriter 550 en Dymo 5XL?

Je hebt je dymo labels voor de Dymo labelwriter 550 of Dymo 5XL aangeschaft en wilt beginnen met printen. Je stopt je Dymo rol in de printer, maar deze blijkt niet te werken. Erg vervelend natuurlijk. Wat het probleem kan zijn waarom de Dymo labels niet werken in de Dymo labellwriter 550 of de Dymo 5XL printer, leggen we je in het volgende blogartikel uit.

Wat zijn de redenen waarom mijn labels niet werken in de Dymo 550 of Dymo 5XL?

Er zijn verschillende redenen waarom je labels niet werken in de Dymo labelwriter 550 of de Dymo 5XL printer. De nieuwe printer van Dymo is in 2022 op de markt gebracht. Vlak daarna kwam er een waterval met verschillende klachten. Dit zijn de voornaamste klachten waarom de Dymo labelwriter 550 of Dymo 5XL printer niet werkt;

  1. Het gebruik van compatible Dymo labels
  2. De juiste installatie van je labels
  3. Labelinstellingen die niet goed staan
  4. Software update en drivers
  5. Reiniging en onderhoud
  6. Problemen met de rolhouder
  7. Verkeerde rol in je printer

De grootste oorzaak is een van de bovenste redenen. We zullen hier dieper op in gaan en kijken wat je kunt doen tegen het probleem.

Dymo labelwriter 550 of 5XL printer werkt niet door compatible labels

Dymo heeft de laatste jaren een grote uitdaging gehad. Dit is de verkoop van compatible labels. Dymo wil naast de printers ook graag de labels verkopen. De originele Dymo labels zijn echter veel duurder dan de compatible Dymo labels

Waar je voor een originele Dymo 99012 al snel €10,- per rol betaald, betaal je voor een compatible Dymo 99012 slechts €1,50. Dit scheelt 80% in de kosten. Omdat de compatible labels net zo goed werken als de originele Dymo labels, zijn veel klanten overgestapt naar de goedkopere versie.

Om dit tegen te gaan heeft Dymo de Dymo labelwriter 550 en de Dymo 5XL printer uitgebracht. De vernieuwde Dymo printer pakt namelijk alleen maar de originele rollen. In de rollen zit een chip die herkent wordt door de printer. Ook telt de chip het aantal labels wat op rol zit en zorgt ervoor dat de chip niet meer werkt als de rol op is. Erg slim natuurlijk. Dit zorgde voor extra veel klachten bij Dymo. Veel klanten konden niet meer printen met de compatible labels.

Kunnen compatible Dymo labels in de Dymo labelwriter 550 of Dymo 5XL?

De grote vraag bleef. Is het mogelijk dat ik niet teveel betaal voor mijn Dymo labels, maar wel de Dymo labelwriter 550 of Dymo 5XL printer gebruik? Een positief antwoord op deze vraag bleef uit tot oktober 2023.

Crazylabels is de eerste die komt met de compatible Dymo labels voor de Dymo labelwriter 550. Voor de Dymo 5XL printer zijn er ook speciale compatible Dymo 5XL labels ontworpen. 

Dit is goed nieuws. Zo kun je vanaf vandaag het probleem verhelpen dat jouw Dymo 550 of Dymo 5XL printer de compatible labels niet meer detecteerd. De compatible Dymo labels voor de nieuwe printer zijn nu nog alleen verkrijgbaar bij Crazylabels. Zo betaal je niet teveel voor je labels.

De juiste installatie van je labels

Werkt je nieuwe Dymo 550 of 5XL printer niet? Dan kan dit komen doordat de labels niet correct geinstalleerd zijn.

Het correct plaatsen van de labels in de printer is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je de labelrol op de juiste manier plaatst, zodat deze goed door de printer wordt gevoerd. Volg de instructies in de handleiding van je printer om er zeker van te zijn dat de labels correct zijn geïnstalleerd.

Labelinstellingen die niet goed staan

Het kan ook zijn dat je labelinstelling niet goed staan. Controleer of de labelinstellingen op je computer overeenkomen met de labelgrootte en specificaties van de labels die je gebruikt. Dit kun je meestal aanpassen in de software die bij je Dymo-labelprinter is geleverd. Zorg ervoor dat je de juiste labelgrootte selecteert voordat je begint met afdrukken.

Juiste instellingen Dymo printer

Software update en drivers voor de Dymo labelwriter 5 serie.

Het kan ook zijn dat verouderde software of drivers problemen veroorzaken met het afdrukken van labels. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Dymo-software hebt geïnstalleerd en dat de drivers up-to-date zijn.

Reiniging en onderhoud van de Dymo labelwriter 550

Soms kunnen vuil en stof de afdrukkwaliteit beïnvloeden. Reinig regelmatig de printkop en de transportrollen van je Dymo-labelprinter om ervoor te zorgen dat deze probleemloos kan werken.

Problemen met de rolhouder

Controleer de rolhouder van je Dymo-labelprinter op eventuele beschadigingen of obstakels. Soms kan een probleem met de rolhouder ervoor zorgen dat de labels niet goed worden gevoerd.

Verkeerde rol in je Dymo printer

Wat ook vaak voorkomt is dat je een verkeerde rol in je Dymo printer hebt. De Dymo labels zijn te herkennen door de streepjes achter op de rol. Door middel van deze streepjes, leest de printer welke rol het is. Als je een verkeerde rol in je Dymo printer hebt (bijvoorbeeld een Zebra labelrol) dan werkt je printer niet optimaal.

Conclusie waarom je Dymo labelwriter 550 of 5XL niet werkt

Krijg je een foutmelding op je Dymo labelwriter 550 of Dymo 5XL printer? Of werkt je printer niet? Dan is het een grote kans dat je geen originele rol hebt gebruikt. De nieuwe Dymo printer pakt alleen maar originele rollen of de speciaal gemaakte compatible Dymo labels voor de Dymo labelwriter 550 of  Dymo 5XL printer. Deze labels kun je kopen bij Crazylabels. Het kan ook zijn dat je verkeerde rollen gebruikt of dat de printer niet goed geinstalleerd is. Wil je Dymo etiketten in je nieuwe Dymo 550 of 5XL printer gebruiken? Zorg dan dat je de juiste Dymo etiketten koopt.