Adresetiketten, alles wat je moet weten.

Adresetiketten, je hebt ze in veel soorten en maten. Maar wat zijn adresetiketten? En waarvoor kun je ze gebruiken. Waar bestel je adresetiketten en wat zijn de bekendste adresetiketten? In het volgende blogartikel gaan we jou alles vertellen wat je moet weten over adresetiketten.

Wat is een adresetiket?

Het woord zegt het al; adresetiket. Dit is een etiket waar een adres op staat. Deze etiketten worden gebruikt om brieven of kleine pakketjes te versturen. Dagelijks worden er alleen al in Nederland 11 miljoen brieven verstuurd. Niet op alle brieven komt een adresetiket. Er zijn ook enveloppen met een transparant venster waar je het adres door kunt zien.

Groep adresetiketten

Een leuke adressticker brengt een envelop tot leven. Zo heb je speciaal gekleurde adresetiketten die passen bij een bepaalde situatie. Denk hierbij aan een geboorte, een feestje of juist de kleuren van je bedrijf. Naar verwachting worden er per dag 5 miljoen adresetiketten gebruikt. Dat betekent dat nog lang niet iedereen gebruikt maakt van een handig etiketje. Er zijn nog veel mensen die de enveloppen met de hand schrijven.

Wanneer gebruik je adresstickers?

Adresstickers worden gebruikt op het moment dat er een brief of klein pakketje verstuurd moet worden. Vaak wordt er een leuke envelop gekozen en wordt er met de hand een adres op een kaartje geschreven. Dit is ook prima te doen, als je één kaart moeten sturen. Dit wordt al anders als je meerdere kaarten moet sturen. Denk aan je kerstkaarten. Dit kan al snel oplopen tot de 50 kaarten. Als je dan je adressen handmatig moet schrijven, dan ben je wel een uur bezig.

Een handige tip is om al je adressen op te slaan in bijvoorbeeld een excel-bestand. Vergeet jij nooit wat adressen als de kerstkaarten er weer uit moeten? Het is niet alleen handig om niemand te vergeten, je kan ook met 1 klik op de knop al je adresstickers uitprinten.

Bedrijven versturen vaak dagelijks meerdere brieven en of pakketten, maar als particulier is het ook heel handig om een Dymo printer + adresetiketten in huis te hebben.

Gekleurde adresetiketten bestellen

Om je brief een persoonlijk tintje te geven, gebruik je gekleurde adresetiketten. Dit maakt je boodschap extra persoonlijk. Zo kun je kiezen voor een mooi rood adresetiket of juist een opvallend geel adresetiket.

Gekleurde adresetiketten

Vooral een bijzonder kaartje moet opvallen. Denk aan een uitnodiging voor een bruiloft of een geboortekaartje. Je wilt dat iemand deze direct uit de stapel trekt. Met een gekleurd adresetiket val je extra op.

Waar koop je adresetiketten?

Je hoeft allang niet meer naar de winkel om je adresetiketten te halen. Dit is ook lastig in de coronatijd als de winkels gesloten zijn. Online kun je al je etiketten bestellen. Bestel je bij Crazylabels je etiketten, dan heb je die de volgende dag in huis. En je hoeft geen 10 rollen te bestellen. Je kan bij Crazylabels al vanaf 1 rol bestellen.

Bestel je op een werkdag voor 17.00 uur je etiketten? Dan wordt je order dezelfde dag nog verstuurd. Heb je onze reviews gezien? Jij krijgt namelijk als klant, ook bij het bestellen van 1 rol, persoonlijk aandacht.

Welke soorten adresetiketten zijn er?

Er zijn verschillende soorten adresetiketten. Dit kunnen etiketten op een vel zijn of etiketten op rol. De etiketten op rol zijn de bekendste etiketten. Er zijn twee formaten die het meest worden gebruikt als een adresetiket. Dit is de Dymo 99012 met het formaat 89 x 36 mm of de Dymo 99010 met het formaat 89 x 28 mm. Het formaat 89 x 36 mm wordt het meest gebruikt. Heb je een kleine envelop dan wordt de 89 x 28 mm vaak gebruikt.

Starterspakket

Beide formaten kun je zowel in kleur bestellen als witte etiketten.  De stickers zijn niet alleen superhandig, je zorgt er ook voor dat jouw brief op envelop sneller aankomt bij het juiste adres. Er worden dagelijks nog veel brieven verkeerd geleverd. Dit komt vooral door het onleesbare handschrift. Zorg er daarom voor dat je jouw brieven aankomen met een mooi geprint etiket.

Wat heb je nodig om een adresetiket te kunnen printen?

Om een adresetiket te kunnen maken heb je een printer nodig. De bekendste printer is de Dymo Labelwriter 450. Deze printers kunnen bij alle Dymo labels printen, behalve de grote Dymo XL labels.

De printer kun je als starterspakket bestellen. In een starterspakket zit niet alleen een Dymo printer, maar ook 10 rollen Dymo 99012. Zo kun je de volgende dag al je brieven voorzien van een adresetiket. Als je de printer eenmaal thuis hebt ontvangen, dan heb je de software binnen twee minuten geïnstalleerd en ben je klaar om jouw brieven te voorzien van een leuk adresetiket.

Naast het adres van de ontvangen kun je jouw etiketten personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld een logo mee printen van je bedrijf. Of bij een geboortekaartje een leuk figuurtje zoals een beertje of een handje.

Nu je alles weet over adresetiketten is het tijd om jouw brieven te personaliseren. Met een adresetiket ben je verzekerd van:

  • Een persoonlijk tintje
  • Een leesbaar etiket, zo komen je brieven altijd aan
  • Gekleurde of witte adresetiketten nodig
  • Nooit meer zere handen
  • 70 geprinte adresetiketten per minuut

Heb je toch nog vragen over adresetiketten of wil je toch nog dingen weten? Dan kun je ons altijd bellen, mailen of gewoon chatten. En als je eenmaal klant bent bij ons, blijf je zeker plakken.