Wat is het verschil tussen labels, stickers en etiketten?

Veel mensen halen de termen labels, stickers en etiketten door elkaar, terwijl dit toch echt allemaal verschillende voorwerpen zijn. Er zijn wel overeenkomsten; je gebruikt ze bij het versturen van enveloppen en pakketten en ze geven bepaalde informatie. In deze blogpost maken we duidelijk welke verschillen er zijn tussen labels, stickers en etiketten.

Wat is een etiket?

Een etiket is een zelfklevend papier of een stukje textiel dat je op een verpakking of een bepaald product plakt. Vervolgens kun een tekst op het etiket schrijven, bijvoorbeeld een adres. Je kunt ook gebruik maken van voorgedrukte etiketten. In dat geval is de informatie al gegeven en hoef je bijvoorbeeld het blanco etiket alleen nog maar op de brief of op het pakket te plakken. Een etiket geeft meestal specifieke informatie over het product of de verpakking. Een sticker kan ook algemene informatie geven. Denk hierbij aan waarschuwingsetiketten bij bijvoorbeeld breekbaar materiaal.

Wat is een label?

Een label kan ook een verzamelnaam zijn van verschillende etiketten die in dezelfde groep vallen, zoals bijvoorbeeld onze Dymo Labels. Het verschil tussen een etiket en een label is niet heel groot. Op een label kan dezelfde informatie staan als op een etiket en is een 'label' een Engelse vertaling van het woord etiket. Ze worden dan ook vaak door elkaar gebruikt.

Wat is een sticker?

Een sticker is net als een etiket zelfklevend en je kunt deze op een verpakking of een product plakken. In vergelijking met een label en een etiket staat er meestal geen tekst op, maar een afbeelding. Je kunt stickers in allerlei vormen, soorten en groottes tegenkomen met allemaal verschillende afbeeldingen. Stickers worden meestal van vinyl (een soort kunststof) gemaakt, waardoor ze wat dikker aanvoelen dan labels en etiketten. Doordat ze van vinyl zijn gemaakt, zijn stickers ook waterbestendig. Daarnaast kunnen ze wel tegen een stootje.<></>