Welke (Dymo-)labels zijn geschikt voor welke printer?

Welke labels zijn geschikt voor welke printer? Een vraag die wij nog vaak van klanten krijgen. In de volgende blog proberen we hier zo goed mogelijk op in te gaan. Zodat jij de juiste keuze kan maken.

Welke Dymo-labels zijn geschikt voor welke printer?

Laten we beginnen met de labels die het meest verkocht worden, Dymo-labels. In een eerder blog schreven we over De top 5 Dymo-labels. Elke keer komt naar voren dat de Dymo 99012 nog steeds het pareltje onder de Dymo-labels is. De hardlopers zijn daarom vaak geschikt voor alle Dymo-printers. Maar welke printers zijn er eigenlijk?
 • Dymo Labelwriter 310
 • Dymo Labelwriter 320
 • Dymo Labelwriter 330
 • Dymo Labelwriter 400
 • Dymo Labelwriter 400 Turbo
 • Dymo Labelwriter 400 Duo
 • Dymo Labelwriter 450
 • Dymo Labelwriter 450 Turbo
 • Dymo Labelwriter 450 Twin Turbo
 • Dymo Labelwriter 450 Duo
 • Dymo Labelwriter 4XL
 • Dymo Labelwriter Wireless

Er zijn twee versies die het meest verkocht worden. De absolute nummer één is de Dymo Labelwriter 450. Deze printer is geschikt voor de meeste Dymo-labels behalve de Dymo 4XL, ook bekend als de Dymo S0904980.

Deze Dymo is geschikt als verzendetiket. Met het formaat 104 x 159 mm is de Dymo S0904980 ideaal om pakketten te verzenden. Er is alleen één nadeel, deze etiketten passen niet in de Dymo Labelwriter 450.

Hiervoor is de Dymo Labelwriter 4XL in het leven geroepen. Deze XL printer kan de grote Dymo- labels verwerken. De Dymo Labelwriter XL is wat aan de prijzige kant en scheelt meer dan €100,- met de Dymo labelwriter 450. Het voordeel is wel, dat je geen aparte printer nodig hebt. Op de XL-printer passen namelijk alle Dymo-labels.

 

 

Welke printers zijn geschikt voor de Zebra-verzendlabels?

De Zebra-etiketten is verkrijgbaar in verschillende formaten. Zowel grote als kleine formaten. Voor de zebra-etiketten heb je oneindig veel printer. Naast de verschillende merken, heb je ook veel verschillende types. De Zebra-printers zijn het meest bekend. Naast de Zebra-printers heb je ook printers van het merk; Bixolon, intermec en Toshiba. Daarnaast bieden veel aanbieders van Dymo-compatible labels ook compatible printers aan. Wij adviseren om voor één van de bekende merken te gaan. Hier zijn de handleidingen duidelijk van, kan je altijd support vragen en deze zijn makkelijk te gebruiken en te installeren. Bij Crazylabels bieden we de bestverkochte labels aan. Zo ook de Zebra-verzendlabels. De hardlopers zijn de labels met het formaat 102 x 150 mm en 102 x 210 mm. Het verschil tussen deze twee formaten is dat de 102 x 210 mm wordt gebruikt als je, je pakketten verzendt via DHL. Ze worden ook wel de DHL-verzendetiketten genoemd. Deze labels die Crazylabels aanbiedt zijn geschikt voor bijna alle Zebra-printers. De bekendste Zebra-printers is de Zebra GK 420-serie. Let wel op, dit zijn printers voor verzendlabels met een kleinere kern (25 mm). De grotere partijen verzenden vaak veel pakketten. Dit is de reden dat ze kiezen voor een grotere rol met een kern van 76 mm. Er zitten meer labels op een rol waardoor je minder vaak een rol hoeft te vervangen. Hiervoor wordt vaak de Zebra ZT-serie gebruikt.

 

 

Welke printer moet ik kiezen als nieuwe klant?

Je bent nieuw in de markt. Je hebt net je eigen winkel of webshop geopend en je bent klaar om pakketten te verzenden. Een goede voorbereiding is dan een absolute must. Maar welke printer moet je kiezen? En welke labels horen hierbij? Het belangrijkste wat je moet weten is met welke vervoerder je, je pakket verzendt en of het in de brievenbus kan of niet. Verzend je brievenbuspakketten, dan kan je het beste gaan voor een Dymo-printer met Dymo-labels. Verzend je pakketten via PostNL, GLS, DPD, of UPS, dan kies je voor een Zebra GK 420 printer met de Zebra-verzendlabels van het formaat 102 x 150 mm. Verstuur je met DHL dan kies je voor dezelfde printer, maar dan Zebra-verzendlabels met het formaat 102 x 210 mm. Bij Crazylabels bieden we starterspakketten aan. In een starterspakket zit een printer en Dymo-labels of Zebra-verzendlabels. <></>