Pakket versturen? Deze labels en printers heb je nodig

 

Dagelijks worden er duizenden pakketten verstuurd. Vervoerders zoals DHL, PostNL en DPD bezorgen pakketten bij zowel bedrijven als consumenten. Maar waar moet je rekening mee houden? Hoe verstuur je jouw pakket? Welke labels gebruik je? En wanneer kies je voor welke vervoerder?

Wat zijn verzendlabels?

Een verzendlabel is meer dan alleen een adresetiket. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Het is ook een verzekeringsbewijs. Heb je schade? Dan heb je een verzendlabel nodig: bewijsmateriaal en erg waardevol. Het is dus belangrijk dat je een juist verzendlabel kiest. Een verzendlabel bestaat uit het verzendadres en de gegevens van de verzender. Het is voorzien van een barcode die gescand wordt bij het afgeven van je pakket. Daarnaast zorgt het ervoor dat het bij het juiste verzenddepot komt en uiteindelijk bij de eindgebruiker. Vaak wordt er nog een geprint stuk papier gebruikt en deze wordt op het pakket geplakt. Het gebeurt weleens dat het loslaat of scheurt, waardoor je waardevolle pakket zoek raakt en nooit bij de klant aan komt. Het gebruik van goede verzendlabels is dus zeker aan te raden!

 

 

Welke soorten verzendlabels zijn er?

Verzendlabels heb je in verschillende soorten en maten. Voor brievenpost waarbij alleen een adres geprint wordt (zonder porto) gebruik je over het algemeen de Dymo 99012 met het formaat 89 x 36 mm of de Dymo 99010 met het formaat 89 x 28 mm. Heb je grotere pakketten waar een barcode op dient te komen? Dan worden de Zebra verzendlabels gebruikt. Hierbij zijn de formaten 102 x 150 mm en 102 x 210 mm gangbaar. Ook de vervoerder speelt een belangrijke rol in het kiezen van de juiste verzendlabels.

 

 

Welke printer hoort bij welke verzendlabels?

Verstuur je veel brieven of kleine pakketten? Schaf dan de een Dymo Labelwriter 450 aan. De meeste Dymo-labels passen in deze printer. Met uitzondering van de Dymo XL, ook bekend als de Dymo S0904980 kan deze printer alle Dymo-etiketten printen. Verstuur je veel grote pakketten? Stap dan over naar een Zebra-printer. De meest verkochte printer is de Zebra GK420D. De labels met het formaat 102 x 150 mm en 102 x 210 mm zijn geschikt voor deze printer. Heb je nog geen printer? Niet getreurd! Crazylabels biedt starterspakketten aan waarbij je de printer en een aantal Dymo-rollen direct kan gebruiken.

 

 

Welke verzendlabels gebruik je bij welke vervoerder?

Als je veel pakketten verstuurd, is de vervoerder erg belangrijk. Bij het aangaan van een contract met één van de vervoerders moet je vaak eerst een verzendlabel opsturen. De vervoerder kan de kwaliteit controleren van de verzendlabels die je gebruikt. Het is dus erg belangrijk dat de aanbieder van de verzendlabels goede verzendlabels aanbiedt. Alleen de DHL-verzendetiketten zijn van het formaat 102 x 210 mm. Gebruik je PostNL, GLS, TNT, UPS of DPD? Kies dan voor verzendetiketten met het formaat 102 x 150 mm. Over de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van verschillende vervoerders heeft iedereen een andere mening. Een verandering op veel webshops is dus dat de klant zelf de vervoerder kan kiezen. Ook is een keuze voor een bepaalde tijd bij verschillende vervoerders een optie. De prijs van het versturen van een pakket verschilt nogal. Verdiep je daarom goed in jouw type klant. Vraag jezelf af of je klant vooral een consument of een bedrijf is.

 

 

Nog een aantal handige tips:
Plak niets op je verzendlabel en houdt de barcode vrij;

 

Voorkomt extra verzendkosten door je te houden aan gewicht en afmeting;

Vergelijk prijzen en voorwaarde van verschillende vervoerders;

Controleer de kwaliteit van de print van je verzendlabel;

En betaal nooit teveel voor je labels. Bij Crazylabels krijg je altijd de beste prijs.