DPD pakket versturen?

Wil jij een DPD pakket versturen? Dan is het belangrijk om te letten op een aantal punten. In dit artikel gaan we dieper in waarom je het beste een DPD pakket kan versturen en waarom het versturen via DPD het beste is. Hier zoomen we in op een paar belangrijke punten. We gaan onder andere kijken naar de kosten van een DPD pakket. Waar een DPD pakket aan moet voldoen en DPD in verhouding met andere vervoerders.

Wat kost het om een DPD pakket te versturen?

Als je een pakket wilt versturen met DPD, is het belangrijk om te weten wat je verstuurd. Heb je een klein pakket en valt het binnen het formaat 38 x 26,5 x 3,2 cm? Dan kun je dit versturen als een brievenbuspakket. Dit is het goedkoopste pakket van DPD en je betaalt hier €3,90 voor. Is je pakket groter, maar is het onder de 1 kg en past het niet in een brievenbuspakket? Dan betaal je hier €5,25 voor.

Voor pakketten tussen de 1 en 10 kg met een maximale afmeting van 100 x 50 x 50 cm, dan betaal je €5,60 per pakket. Als je pakket tussen de 10 kg en 20 kg is betaal je €9,50. Dit zijn kosten als je het pakket afgeeft bij een afgiftepunt van DPD.

Hier vind je een tabel van de pakketkosten om een DPD pakket te versturen:

 

 

DPD

Brievenbuspakket

 €      3.90

Pakket 0-1 kg

 €      5.25

Pakket 1-10 kg

 €      5.60

Pakket 10-20 kg

 €      9.50

Pakket 20 kg +

 €   14.95

 

Dit zijn kosten als je een pakket naar een thuisadres stuurt. Als je jouw pakket naar een DPD afhaalpunt laat sturen, zijn de kosten per pakket minder.

Wat zijn de maximale afmetingen van een DPD pakket?

Als je een pakket wilt versturen met DPD, is het belangrijk om te weten wat je verstuurd. Heb je een klein pakket en valt het binnen het formaat 38 x 26,5 x 3,2 cm? Dan kun je dit versturen als een brievenbuspakket. Pakketten vanaf 0 tot 20 kg moeten het formaat 100 x 50 x 50 cm hebben. Het is belangrijk dat het pakket minder dan 20 kg is.

Pakket versturen via DPD, DHL of PostNL?

Als je een pakket wilt versturen, wil je natuurlijk niet teveel moeite doen en snel en goedkoop je pakket versturen. Wat zijn de voordelen en nadelen om je pakket te versturen via PostNL, DHL of DPD? Laten we beginnen met de prijzen.

 

 

DPD

PostNL

DHL

Brievenbuspakket

 €      3.90

 €      4.10

 €      3.95

Pakket 0-1 kg

 €      5.25

 €      8.70

 €      5.75

Pakket 1-10 kg

 €      5.60

 €   14.90

 €      5.75

Pakket 10-20 kg

 €      9.50

 €   21.10

 €      8.75

Pakket 20 kg +

 €   14.95

 €   21.10

 

 

Als we de prijzen tussen de drie grootste vervoerders vergelijken, komt DPD het beste uit het onderzoek. DHL ligt er vlak achter en PostNL is verreweg het duurste als je, je pakket wilt versturen. DPD is zowel voor de brievenbuspakketten als de standaardpakketten het goedkoopst. Is je pakket boven de 10 kg, dan kun je het beste kiezen voor DPD.

Bij zowel DPD als DHL moet je een pakketzegel online kopen. Deze pakketzegel krijg je dan per e-mail opgestuurd en kun je thuis op je pakket plakken. Je kunt je pakket afgeven bij een afleverpunt zodat je pakket mee gaat voor verzending naar de ontvanger.

PostNL is de enige waar je een pakketzegel aan kunt laten maken. Dit voordeel is, dat je thuis niets hoeft te printen. Je betaalt hier wel een stuk meer voor.

Hoe maak ik een DPD pakketzegel aan?

Om een DPD pakketzegel aan te maken heb je een printer nodig. Nadat je jouw DPD pakketzegel hebt ontvangen, moet je deze goed op het pakket plakken om te versturen. De handigste manier is om je DPD pakketzegel te printen via een labelprinter. Dit kan een Dymo 4XL printer zijn met Dymo 4XL labels of een Zebra printer zijn met DPD verzendlabels. Met een klik op de knop print je jouw DPD verzendlabel uit en kun je deze netjes op je pakket plakken.

DPD pakket versturen

Als je geen labelprinter hebt, kun je jouw zegel ook uitprinten op een simpel A4tje. Zorg er in ieder geval voor dat je DPD verzendlabel goed op het pakket wordt geplakt. Als deze er vanaf valt of vanaf scheurt, kan het voorkomen dat je pakket niet goed aankomt.

3 tips voor het versturen van een DPD pakket

Als je een pakket gaat versturen, wil je natuurlijk dat je pakket aankomt. Wij geven je nog wat handige tips mee voor het versturen van je DPD pakket.

  1. Zorg voor een stevige doos

Tienduizenden pakketten worden er dagelijks met DPD verstuurd. Eenmaal opgehaald bij jou of bij een afhaalpunt wordt het pakket in een bus geladen om vervolgens naar een depot te gaan. Jouw pakket komt langs heel wat punten waar het kan beschadigen. Zorg daarom voor een stevige doos waar jij jouw spullen in verstuurd. Dit voorkomt een beschadigde levering

  1. Zorg voor opvulmateriaal

Niets is vervelender dan een beschadigde levering. Naast een stevige doos is het belangrijk dat de inhoud van jouw pakket niet kan schuiven. Zorg daarom altijd dat je geen ‘lucht’ verstuurd. Heb je geen passende doos? Zorg dan voor een pakket wat gevuld is met opvulmateriaal zodat de inhoud niet gaat schuiven.

  1. Zorg dat het verzendetiket leesbaar is

Als je de doos goed hebt ingepakt is het tijd om het DPD verzendetiket op de doos te plakken. De plaatst van het etiket is erg belangrijk. Probeer deze op de hoek of aan de zijkant van het pakket te plakken. Zorg dat het etiket leesbaar is. Wil je dat jouw pakket opvalt? Dan kun je altijd kiezen voor een gekleurde verzendlabel.

Plak het verzendetiket nooit over de plakstrip of bedek het niet met tape. Als je pakket niet gescand wordt, kan het zijn dat het niet aankomt.

Heb je geen labelprinter? Zorg er dan voor dat jouw zegel na het uitprinten goed op de doos wordt geplakt. Je kan altijd een paklijstenvelop om je zegel doen. Zo beschadigd je verzendzegel niet.

Verstuur je meerdere pakketten en wil je handige tips? Ons team staat voor jou klaar! Waar wacht je op? Blijf jij plakken bij Crazylabels?

DPD, PostNL of DHL verzendlabel kopen

Als je op zoek bent naar een DPD, PostNL of DHL verzendlabel, dan kun je deze vaak op de website van de aanbieder kopen. Er zijn ook partijen zoals PakketHero die een tool aanbieden, waarbij je voordelig een verzendlabel kan kopen bij PostNL of DHL. Via deze handige tool heb je binnen 4 stappen (2 minuten) jouw verzendlabel in je e-mail. Je kiest het gewicht van het pakket, kiest voor de vervoerder, vult het aflever en verzendadres in, betaald en print je verzendlabel.

pakket hero