DPD pakket versturen? 4 handige tips

Je hebt de keuze gemaakt om je pakketten met DPD te verzenden. Je webshop is af en je bent klaar om te verzenden. Heb je aan alles gedacht? In het volgende blogartikel geven we je 4-handige tips om voorbereid te verzenden met DPD.

Welk platform ga je gebruiken om je DPD pakketten te versturen?

Je hebt waarschijnlijk al uitgezocht dat het, het goedkoopste is om je pakketten met DPD te verzenden. Maar ga je rechtstreeks verzenden of ga je via een platform verzenden? En wat zijn nou precies de voordelen van zo’n platform?

Bij Crazylabels gebruiken we Sendcloud. Sendcloud maakt goede afspraken met vervoerders. Zo hoef je geen duizenden pakketten per maand te versturen om te profiteren van de voordelige pakketprijzen van DPD. Met een gemakkelijke API-koppeling kun je, je website snel koppelen. Krijg je een order van je klant binnen, dan wordt er direct een verzendetiket aangemaakt die je met 1 klik op de knop uitprint.

DPD en sendcloud

Je klant krijgt direct de verzendinformatie en is op de hoogte van waar het pakket zich op dit moment bevindt. Je hoeft zelf geen klantgegevens in te vullen of over te nemen. Een handige eerste tip is daarom ook om te kijken welk platform je gaat gebruiken.

DPD verzendetiketten om je pakket te versturen

Het laatste waar je aan denkt, maar wel erg belangrijk, zijn de verzendetiketten. Want hoe ga jij je pakket verzenden? Het adres op het pakket schrijven of uitprinten op een A4? Dit is een ‘no-go’! Je wilt toch wel een beetje professioneel overkomen?

Daarom is het belangrijk dat je de verzendetiketten print en op voorraad hebt. Wat je hiervoor nodig hebt? Een printer (vaak wordt hiervoor een Zebra-printer gebruikt) en verzendetiketten met het formaat 102 x 150 mm. Heb je nog geen printer? Dan kun je een starterspakket bestellen. Heb je al wel een printer, dan kun je DPD verzendetiketten bestellen.

Verzendetiketten gekleurd

Wil je echt opvallen, dan bestel je gekleurde verzendetiketten. Je kunt verschillende kleuren kiezen en de kleur van jouw huisstijl kiezen. Zo val je extra op en is het voor je klant een feestje om een pakket binnen te krijgen.

Zorg voor een goede verpakking om je pakket te versturen

Er wordt vaak bespaard op verpakking, maar verpakking is erg belangrijk. Zorg dat jouw pakket goed verpakt is en dat je zo min mogelijk lucht verstuurd. Heb je meerdere artikelen op je website staan en allemaal verschillende formaten? Zorg dan voor meerdere dozen. Gebruik stevige dozen. Elke vervoerder, ook de DPD, kan een doos laten vallen. Heb jij de juiste verpakking? Dan komt jouw product minder snel beschadigd aan.

Behoor jij tot 1 van de grote spelers? Dan kun je denken over een auto-boxer. Het is een behoorlijke investering, maar dan heb je ook wat. Een automatische boxer, of inpakker, is een machine die de afmeting van je pakket scant. Er wordt niet onnodig lucht verpakt en vaak zit er aan het einde van een auto-boxer ook een systeem die ervoor zorgt dat je labels automatisch op het pakket worden geplakt. Win-win situatie toch?

Laat je pakketten afhalen door de DPD

Wil je een dagelijkse pick up en verzend je meer dan 50 pakketten (zakelijk) per maand? Dan haalt de DPD gratis bij jouw bedrijf op. Je kunt ook gebruik maken van de DPD pick up service. Dit gebeurt al vanaf 1 pakket. Dit scheelt jou weer tijd om aan het einde van de dag je pakket af te geven bij 1 van de op/- afhaalpunten van DPD. Wil je pakketten versturen met DPD, zorg er dan voor dat ze de pakketten komen ophalen.

Nu je alles geregeld hebt en alles op rolletjes loopt hou je tijd over voor de belangrijke dingen.