Dymo Labelwriter 550, voordelen en nadelen

15 september 2021 is het zover, dan komt de Dymo labelwriter 550 op de markt. De Dymo labelwriter 550 is een verbeterde versie van de Dymo LW 450. In het volgende blogartikel gaan we kijken naar de voordelen, maar ook de nadelen van de Dymo labelwriter 550.

Conclusie: Koop geen DYMO 550 als je geen dief van je eigen portemonnee wil zijn. Koop hier de DYMO 450 en blijf printen op compatible etiketten. 

Voordelen Dymo labelwriter 550

Dymo labels zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook privé gebruiken we enorm veel Dymo labels. De bekendste Dymo labels zijn de Dymo 99012, Dymo 99010 en de Dymo 99014. Deze labels worden vaak gebruikt als adresetiketten of magazijnetiketten.

Een groot voordeel van de Dymo labelwriter 550 is dat deze printer de originele etiketten automatisch herkent. Zo hoef je nooit meer het juiste formaat te kiezen. Naast de herkenning van de labels print de Dymo LW 550 ongeveer 20% sneller dan de Dymo LW 450. Met 62 labels per minuut print je met de 550 versie 1 label per seconde.

Andere voordelen staan gelijk aan de Labelwriter 450. Je hoeft geen inkt te gebruiken en bijna alle Dymo labels (behalve de Dymo S0904980) kun je in deze labelwriter printen.

Nadelen Dymo labelwriter 550

Naast voordelen zijn er ook nadelen. Op de printers zit bijna geen marge en Dymo moet het hebben van de verkoop van de printerrollen. De originele Dymo labels zijn erg prijzig. De Dymo labelwriter 550 accepteert geen compatible labels. Dit betekent dat je alleen originele en veel te dure labels aan moet schaffen om gebruik te kunnen maken van de printer.

Dymo ziet dit als een voordeel en promoot de labels als BPA-vrij (wat verplicht is in Nederland), hoge kwaliteit en FSC-gecertificeerd. Als we de prijzen gaan vergelijken betaal je voor 2 originele labels 99012 bijna €20,-. Voor compatible Dymo labels koop je al in onder 1 euro. Voor de originele betaal je 10 keer zoveel.

Een voordeel van de 550 versie is dat deze 62 labels per minuut print. Met de originele labels print je voor €10,- per 4 minuten terwijl je met een compatible label een euro kwijt bent.

Waarom kiezen voor Dymo compatible labels?

Het enige voordeel van de Dymo labelwriter 550 lijkt de automatische herkenning van de labels te zijn. Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee door veel te veel te betalen voor originele labels?  

Bij Crazylabels verkopen we compatible Dymo labels. Deze labels werken hetzelfde als de originele labels. De labels van Crazylabels zijn BPA-vrij en van perfecte kwaliteit. Onze klanten beoordelen ons met een 9,8 en bestellen vaak met een glimlach weer bij ons.

Heb je nog geen printer? Dan kun je bij ons een starterspakket aanschaffen. Hier zit een originele Dymo labelwriter 450 bij, die compatible labels print. Naast de printer wordt dit pakket geleverd met 10 rollen Dymo 99012. Wil je toch liever andere labels erbij? Dat kan, neem even contact met ons op. Print je veel labels? Dan scheelt het om te kiezen voor compatible Dymo labels. Je kan tot wel 90% besparen.

Heb je vragen over de Dymo labelwriter 550, Dymo labels of over het gebruik? Dan staat ons team specialisten voor je klaar om je te woord te staan.

Waar wacht je op? Sla in die rollen!