Waarom komt je pakket beschadigd aan?

Vol spanning zit je te wachten op je order die je gisteren hebt besteld. De bezorgen belt aan en zet een gescheurde doos op de grond met beschadigde artikelen. Je kijkt naar de sticker met de melding 'Helaas is uw poststuk incompleet en/of beschadigd. Het gekke is, dat dit vaker voorkomt dan je denkt. Maar hoe kan je dit voorkomen? Hoe zorg je ervoor dat je klant het product goed ontvangt?

Zorg voor de juiste doos

Een te grote doos. Een doos die te dun is voor wat je verstuurd. Een doos die beschadigd is. Dagelijks komen de meest bijzondere dozen en verpakkingen aan bij de klant. Jij als ondernemer weet wat je producten zijn. Een geschikte doos is daarom van groot belang. Vaak is het zo dat je producten verkoopt van hetzelfde formaat. Het kan ook voorkomen dat je producten verkoopt die met verschillende formaten. Wil je het helemaal ingewikkeld maken, dan verkoop je net als Crazylabels ook nog verschillende aantallen. Zorg ervoor dat je verschillende formaten dozen hebt liggen en voorkom hiermee dat je een te grote doos gebruikt voor een klein product. Vaak komt het product beschadigd aan of moet je de doos vullen met bubbeltjesfolie of ander vulmateriaal. Naast dat dit erg milieu-onvriendelijk is, is het ook erg prijzig.

Te zware doos

Vervoerders geven vaak een maximaal gewicht mee aan een pakket. Vaak is dit 30kg. Maar of het slim is om pakketten 30kg te maken is de vraag.. Het is goedkoper om één pakket van 30kg te versturen in plaats van twee pakketten van 15kg. Maar goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Wij zien vaak te zware pakketten beschadigd aankomen. Dit zorgt ervoor dat je een ontevreden klant hebt en daarnaast ook nog een re-order wat zorgt voor dubbele kosten. Probeer daarom je pakketten nooit te zwaar te maken.

Gebruik goede tape

Naast een goede doos, is tape ook van groot belang. Verstuur je zwaardere pakketten, zorg er dan voor dat je de randen voorziet van tape. Wil je extra opvallen, zorg dan dat je het pakket voorziet van bedrukt tape met je naam of logo. Een doos kan hierdoor niet scheuren en komt goed aan bij je klant.

Fragile

Verzend je pakketten die breekbaar zijn, gebruik dan de juiste etiketten op het pakket. Zo kan de vervoerder zien dat het pakket breekbaar is en gaat hier voorzichtiger mee om. Een pakket valt, er wordt mee gegooid en moet tegen een stootje kunnen. Maar de inhoud kan breekbaar zijn. Laat je pakket daarom opvallen.

Een goed verzendlabel

Om ervoor te zorgen dat je pakket bij het juiste adres aankomt is een goed verzendlabel van groot belang. Je wilt professioneel overkomen en het pakket niet voorzien van een geschreven adres. Met de verzendlabels bij Crazylabels weet je in ieder geval zeker dat je een goede indruk achterlaat. Voorkom onnodige kosten en zorg ervoor dat je pakket goed aankomt. Hier word jij niet alleen blij van, maar je klant en je vervoerder ook.